Zbirka e-gradiv Goethejevega kotička

Onleihe je digitalna ponudba Goethe-Instituta. Portal omogoča, da si od doma za določen čas izposodite digitalne medije, kot so e-knjige, e-zvočne knjige in e-časopisi.
Digitalnih medijev ni potrebno vračati. Ko rok izposoje poteče, preprosto niso več dostopni.
Uporabljajo ga lahko vsi zainteresirani uporabniki Mestne knjižnice Ljubljana s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki so včlanjeni kot Onleihe uporabniki Goethe-Instituta.

Digitalna ponudba je del projekta "Knjige, o katerih se govori/Bücher über die Man spricht", ki sta ga Mestna knjižnica Ljubljana in Goethe inštitut začela v letu 2018. Kotiček Goethe inštituta ima svoj prostor v Knjižnici Otona Župančiča, kjer je uporabnikom na voljo aktualna nemška literatura in časopisi. Izbor in dopolnjevanje gradiva bo v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana in Goethejevim inštitutom potekalo dvakrat letno.

 

 

Katere medije najdete v Onleihe ponudbi?

Pri Onleihe so trenutno na voljo naslednji formati:

 • e-knjige: PDF in/ali ePub
 • e-zvočne knjige: WMA
 • e-filmi: WMV
 • e-časopisi: PDF

Prijava na portal

Knjižna zbirka Goethejevega kotička v tiskani obliki se nahaja v pritličju Knjižnice Otona Župančiča in je na voljo za izposojo.


Tehnične zahteve

Prijava na Onleihe je čisto preprosta:

 1. Prijavite se pri Mein Goethe.de. Če pri Mein Goethe.de še nimate računa, se prosimo registrirajte. (Registracija in uporaba Mein Goethe.de kot tudi Onleihe sta brezplačni)
  Namig: Onleihe nudijo le uporabnicam in uporabnikom s prebivališčem izven nemškega govornega prostora. Za rabo Onelihe v nemškem govornem prostoru se obrnite na knjižnico v vaši bližini.
 2. Po prijavi v Mein Goethe.de pojdite na "Meine Onleihe", kliknite na "Prijavo" in že lahko uporabljate digitalne medije portala Onleihe!

Pred prijavo na Onleihe, prosimo, preverite, ali:

Navodila za uporabo Onleihe na osebnem računalniku in ostalih napravah:

Kako izposojene medije prenesti na mobilno napravo/osebni računalnik:

 • Prenos preko osebnega računalnika ali prenosnika (Windows ali Mac OS)
  Datoteko s končnico »acsm«, ki se pojavi pri prenosu ePub naslova, shranite na trdi disk. Datoteko lahko nato priložite elektronskemu sporočilu, ki ga pošljete na drugo napravo (iPad, iPhone ali iPod Touch). Pri odpiranju priloge na napravi se pojavi možnost »Odpri z Bluefire Reader«. Ko datoteko odprete (in vnesete svoj Adobe ID), jo lahko na napravi uporabljate, dokler rok izposoje ne poteče.
  Pri operacijskem sistemu Windows se ePub datoteke ponavadi nahajajo na lokalnem nosilcu podatkov.
  Najprej je potrebno računalnik povezati z napravo. Za to potrebujete iTunes (prenos je na voljo tukaj). Izmenjavo datotek izvedete z aplikacijo Bluefire Reader (glejte »Skupna raba« pod prikazom sinhronizacije pri tabulatorju »Aplikacije«). Izbrani ePub dodajte k dokumentom aplikacije Bluefire Reader. ePub se bo avtomatično prenesel na povezano napravo, kjer ga lahko odprete v aplikaciji Bluefire Reader. Natančnejša navodila v angleškem jeziku najdete tukaj.
 • Direkten prenos na prenosno napravo
  Preko brskalnika Safari lahko na portalu Onleihe direktno izberete ePub naslov in ga – po uspešni identifikaciji s svojim uporabniškim računom – odprete z aplikacijo Bluefire Reader.

Povezave


Za vsebinsko pomoč pri uporabi zbirke se lahko v delovnem času obrnete na Heleno Bučar (01 308 54 10), za tehnično pa na Aleša Klemena (01 308 51 75).

Koledar

« Januar 2021 »
Po To Sr Če Pe So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

thl

pionirska

BZ-logo


S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri