Učni center

Spoštovani,

do nadaljnjega so zaradi izrednih razmer, povezanih s koronavirusom, odpovedana vsa izobraževanja Učnega centra v MKL. Zaenkrat odpoved velja za vsa izobraževanja v mesecu aprilu in maju. O morebitnih nadomestnih terminih vas bomo obvestili, ko se bodo razmere normalizirale.

Ekipa Učnega centra MKL

 

Učni center zagotavlja stalno strokovno izpopolnjevanje zaposlenih ter knjižničarjev osrednjeslovenske regije in Slovenije.

Za zaposlene organiziramo interna in eksterna izobraževanja z različnih strokovnih področij pomembnih za učinkovito in kakovostno delo v knjižnici.

V sodelovanju z zunanjimi izvajalci pripravljamo izobraževalne sklope, ki so posebej prilagojeni potrebam slovenskih splošnih knjižnic.

 

Izobraževanja potekajo v Knjižnici Otona ŽupančičaKnjižnici dr. France Škerl, Knjižnici Bežigrad in Knjižnici Šiška.

Strokovne srede

Strokovne srede izvirajo iz prizadevanj Pionirske po nenehnem strokovnem izpopolnjevanju slovenskih mladinskih in šolskih knjižničarjev in prenašanju pridobljenega znanja v praktično delo. Prvi strokovni seminar je Pionirska pripravila že leta 1956, redna oblika izobraževanja za mladinske knjižničarje splošnih in šolskih knjižnic pa poteka od leta 1972 vsako drugo sredo v mesecu. Od tod tudi ime strokovne srede. Program s temami in sodelujočimi pripravljamo za leto dni naprej, strokovnih sred pa se udeleži povprečno 70 udeležencev na mesec, med njimi knjižničarji, pedagogi, založniki, uredniki, avtorji ter različni drugi strokovnjaki s področja mladinske književnosti.

Strokovna posvetovanja

Z organizacijo strokovnih posvetovanj odpira prostor za izmenjavo mnenj, idej in strokovnih pobud za nadaljnji kakovostni razvoj na področjih knjige, branja, znanja in kulture v Ljubljani in tudi širše. Prvi mednarodni posvet z naslovom Knjižnica, srce mesta smo organizirali v letu 2010.

Izobraževalni paketi, delavnice in tečaji

V skladu s strateškim načrtom in letnimi plani dela se na podlagi konkretnih izobraževalnih potreb zaposlenih in knjižničarjev regije iz vse Slovenije za vsako leto pripravi nabor vsebin in izobraževanj, ki jih izvajamo v okviru Učnega centra.

Za lažje načrtovanje smo pripravili dva seznama izobraževanj – razporejena so po datumih in po naslovih. Nahajata se med priponkami.

Mentorstvo

Izvajamo tudi različne mentorske programe za novo zaposlene, knjižničarje regije ter študente bibliotekarstva in drugih študijskih smeri. Študentje lahko opravljajo obvezno študijsko prakso, dijaki pa program obveznih izbirnih vsebin.

Stik:

Mateja Lesar
ucni.center@mklj.si

Koledar

« Avgust 2020 »
Po To Sr Če Pe So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

thl

pionirska

BZ-logo

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri