poHAIKUj – literarni natečaj haiku poezije in fotografije (2019-2020)

HAIKU IN FOTOGRAFIJA

poHAIKUj  je projekt za spodbujanje pisanja haikujev ter ustvarjanje kvalitetnih fotografij, ki to pesniško vrsto dopolnijo. Deluje kot možnost za uveljavljanje mladih avtorjev, saj ponuja priložnost za izražanje kreativnosti in literarno ustvarjanje ter fotografsko udejstvovanje. Knjižnica pri tem nudi spodbudo pri branju, pisanju in fotografiranju. Natečaj za najboljši komplet haikuja in pripadajoče fotografije razpisuje Mestna knjižnica Ljubljana.

od 15. novembra 2019 do 15. marca 2020

  • Rad/-a fotografiraš in pišeš poezijo? Imaš med 15. in 25. let? Napiši haiku in naredi fotografijo, ki bo haiku lepo dopolnjevala.
  • Haiku naj bo v slovenskem jeziku. Haiku in pripadajoča fotografija tvorita celoto, komplet, ki predhodno ne sme biti objavljen, sodeluješ lahko s tremi kompleti.
  • Pošlji ga do 15. marca 2020 na: haiku.natecaj@mklj.si.
  • Zraven posreduj svoje podatke: ime, priimek, leto rojstva, stalni naslov, e-naslov, davčno številko (žirija ne bo imela dostopa do navedenih podatkov).
  • Vsak/-a avtor/-ica bo od ekipe natečaja Oddaj na natečaj v MKL prejel/-a povratno e-pošto kot potrdilo o prejetem delu.
  • Strokovna žirija (Alenka Zorman, Janja Jazbec, Ingrid Verdnik Pal in Eva Tomažič) bo izbrala tri najboljše komplete, ki bodo objavljeni: v tiskani in e-brošuri, na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana ter na spletni strani Trubarjeve hiše literature. Trije najboljši kompleti bodo nagrajeni, razglasitev in javno branje pa bosta potekala junija 2020 na posebni zaključni prireditvi.
  • Prvonagrajenec/-ka dobi mesto člana strokovne žirije natečaja poHAIKUj leta 2021.

plakat haiku 2018 19

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri