ENTITLE – Europe's New libraries Together In Transversal Learning Environments

Trajanje: 2007–2009

Cilji: Poiskati, opisati in razširiti primere dobrih praks, posebnih servisov, orodij in pristopov, ki so jih splošne knjižnice razvile v podporo vseživljenjskemu učenju. Izdelati ustrezen okvir za nadaljnje primerjave in uporabo teh rezultatov.

Ciljna skupina: uporabniki knjižnice

Opis:
Knjižnica Otona Župančiča se je leta 2008 kot pridružena partnerica vključila v projekt ENTITLE, ki ga je 13 partnerjev iz 12 držav prijavilo v Program Vseživljenjskega učenja v prečni program Diseminacija in širjenje dobre prakse. Namen projekta je bil podpora splošnim knjižnicam pri oblikovanju storitev, ki so povezane z učenjem in so namenjene vsem starostnim skupinam uporabnikov iz različnih socialnih okolij. V knjižnici je bila opravljena nacionalna raziskava o učnih aktivnostih za uporabnike v slovenskih splošnih knjižnicah.

V knjižnicah smo navajeni, da ocenjujemo uspešnost učnih aktivnosti prek števila izvedb, števila udeležencev in sklenjenih partnerstev. V zadnjem času pa je vse večji poudarek na učinkih, ki neposredno kažejo na učinkovitost učne aktivnosti. Za merjenje učinkov smo v projektu uporabili model Generic Learning Outcomes (GLOs), ki ga je razvil Raziskovalni center za muzeje in galerije iz Velike Britanije. V knjižnici smo testirali model GLOs na dveh učnih aktivnostih: štirih delavnicah za brezposelne v Borzi dela in tečaju informacijskega opismenjevanja starejših.

Koledar

« November 2020 »
Po To Sr Če Pe So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

thl

pionirska

BZ-logo


S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri