LinkINjob: job-hunting with the help of librarians

Trajanje: 2014 - 2016

Cilji: Izobraževanje knjižničarjev za delo z brezposelnimi ter oblikovanje različnih učnih in motivacijskih aktivnosti za brezposelne v splošnih knjižnicah.

Ciljna skupina: brezposelne osebe in zaposleni v splošnih knjižnicah

Opis: Projekt LinkINjob: job-hunting with the help of librarians smo v okviru programa Erasmus +, KA 2 – Strateška partnerstva v izobraževanju odraslih oblikovali v sodelovanju s splošnimi knjižnicami iz Bolgarije, Irske, Romunije, Avstrije, Litve in Finske. Mestna knjižnica Ljubljana nastopa v vlogi koordinatorja projekta.

Glavni rezultat projekta je e-Priročnik dobrih praks za pripravo in izvedbo učnih aktivnosti za brezposelne. V okviru projekta smo pripravili analizo nacionalnih politik brezposelnosti in dobrih praks izobraževalnih dejavnosti za brezposelne v posameznih sodelujočih državah ter oblikovali in izvedli izobraževalni program za knjižničarje, ki pripravljajo in vodijo učne aktivnosti za brezposelne. V zadnji fazi projekta smo partnerji pripravili in izvedli 32 učnih aktivnosti za brezposelne, od katerih jih je deset temeljilo na uporabi informacijsko-komunikacijske tehnologije.

S pomočjo izboljšanega znanja knjižničarjev in uporabe inovativnih izobraževalnih metod želimo izboljšati znanje in zaposlitvene možnosti brezposelnih v sodelujočih državah, v splošnih knjižnicah razviti nove dejavnosti za delo z brezposelnimi in vzpostaviti nova sodelovanja med področjem izobraževanja in trga dela v vseh sodelujočih državah.

e-Priročnik: http://www.linkinjob.eu/images/uploaded/Linkinjob-eguide-sl.pdf

Stik: Simona Resman

linkinjob

erasmuslogo mic

Koledar

« November 2020 »
Po To Sr Če Pe So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

thl

pionirska

BZ-logo


S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri