Ziggy, Chen in enajstletni Eran so mlada judovska družina, ki se iz Izraela preseli v nemško mestece, ko oče Chen dobi tam službo. Moška se uspešno spoprimeta z asimilacijo in prilagajanjem na novo okolje, Chenu se uspe dobro vključiti v delovno okolje, tudi Eran kmalu najde prijatelje, s katerimi zganjajo razne najstniške neumnosti, medtem ko ima mlada Ziggy več težav. Kot gospodinja je vezana na dom, kjer se počuti zdolgočaseno in osamljeno. Kmalu spozna ostarelega soseda Koffla, s katerim začne preživljati vedno več časa ob pogovorih in popivanju. Ziggy pa selitev, poleg navajanja na nove ljudi, okolje in sam način življenja, odpre še en velik problem, zavedati se začne, da je nezadovoljna in nesrečna tudi v svojem zakonu.

Avtorica je v knjigi, ki je njen prvenec, primerjala judovsko in nemško kulturo in družbo, na zanimiv in duhovit način pa ji je uspelo izpostaviti tudi temačnejše teme kot so holokavst, obremenjenost s polpreteklo zgodovino ter iskanje kulturne in lastne identitete. (JJ)

thlsidebar

pionirska


Iskanje priporočil

Vrsta gradiva

Jezik

Ciljna skupina

Leto izida

Tema

Format

Področje/zvrst

Ključna beseda

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri