Razstava študentov 1. letnika Višje strokovne šole Ljubljana, program Oblikovanje materialov

Prizorišče: Knjižnica Šiška

Začetek dogodka: petek, 26 junij 2020

Konec dogodka: petek, 31 julij 2020

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Študentje Višje strokovne šole Šolskega centra Ljubljana vam tudi tokrat predstavljajo tematiko, ki so jo spoznavali in oblikovali med učnim procesom v letu 2019/2020. Na razstavi obravnavjo sklope: Po poteh Bauhausa, Plečnikova Ljubljana in Študijska risba.

Po poteh Bauhausa:
Študenti so se v svojih delih poskušali približati vsem danim načelom Bauhausa in ustvariti svoje idejne zasnove novih uporabnih predmetov.

Plečnikova Ljubljana:
Študenti VSŠ so s skupinskim pristopom do naloge poskušali ustvariti promocijski izdelek mesta Ljubljane. Skozi učni proces spoznavanja del arhitekta Jožeta Plečnika , so si izbrali obstoječi arhitekturni element in ga preoblikovali v predmet z uporabno vrednostjo. Ta bi poleg oblikovalske in inovativne imel tudi promocijsko vrednost mesta. Vrednost darila ustvarjajo spomini, zato bi takšni novo zasnovani izdelki vsekakor priklicali čudovita doživetja in spomine na Ljubljano

Prostoročno risanje:
Študentje se na razstavi predstavljajo tudi z izdelki prostoročnega risanja, s katerim je prikazan del procesa študija  na smeri oblikovanja materialov. Študentje pridobivajo veščine  povezane s spoznanjem ploskovitosti, senčenjem, perspektive oz. razumevanje objektov v prostoru.

Menorici: prof. Svetlana Sovre prof. Jelena Sovre

Razstavljajo študenti 1. letnika Višje strokovne šole Ljubljana, ŠC Ljubljana, Aškerčeva 1, 1000 Ljubljana

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri