Izposoja v času epidemije

Gradivo lahko naročite za osebni prevzem ali za dostavo po pošti (ali sta oba načina izposoje v vaši enoti možna, preverite spodaj).

Osebno prevzamete naročilo šele takrat, ko vas o prevzemu obvestimo po telefonu. Zaradi povečanega števila naročil se lahko na obdelavo naročila čaka več dni.

OPOZORILO

Če se vam ob oddaji naročila na zaslonu ne prikaže zeleno obvestilo o uspešni oddaji, pišite na info@mklj.si in pripišite svojo člansko številko in ime knjižnice v kateri ste gradivo naročili.


Osebni prevzem

Knjige lahko naročite in prevzamete iz Knjižnice Bežigrad, Knjižnice Otona Župančiča, Knjižnice Jožeta Mazovca, Knjižnice Šiška, Knjižnice Prežihov Voranc, Slovanske knjižnice, Knjižnice Brezovica, Knjižnice Dobrova, Knjižnice Jurija Vege Dol pri Ljubljani, Knjižnice Horjul, Knjižnice Ig, Knjižnice Frana Levstika, Knjižnice Vodice, Knjižnice Polje, Knjižnice Rudnik, Knjižnice Črnuče, Knjižnice Fužine in Knjižnice Šentvid.

Ko bodo knjige pripravljene, vas bomo po telefonu obvestili o točnem času brezstičnega prevzema pred izbrano knjižnico. Možnost prevzema gradiva je med 10. in 17. uro.

Dostava po pošti

Na voljo vam je leposlovno in strokovno gradivo iz: Knjižnice Bežigrad, Knjižnice Jožeta Mazovca, Knjižnice Otona Župančiča, Knjižnice Prežihov Voranc in Knjižnice Šiška.

Gradivo poiščete v katalogu COBISSIzbrane proste naslove skupaj s številko gradiva COBISS ID (Kje najdem Cobiss ID?) in ostalimi zahtevanimi podatki vpišete v obrazec in oddate naročilo.


Pravila izposoje

Izberete lahko do pet (5) enot gradiva naenkrat, naročeno gradivo mora biti iz iste knjižnice. Naročite lahko le gradivo, ki je prosto. Rok izposoje gradiva je 21 dni z možnostjo podaljšanja. Izposoja teče z dnem odpreme gradiva.

Neknjižnega gradiva (zgoščenke, filmi, igrače) po pošti ne pošiljamo, na otroško izkaznico ne izposojamo gradiva za odrasle.

Priprava gradiva je brezplačna, poštne stroške v skladu s cenikom Pošte Slovenije vam bomo zabeleži na člansko izkaznico. Plačilo lahko poravnate s spletnim plačilom takoj ali pa ob naslednjem obisku v knjižnici. Gradivo bo dostavljeno v skladu s časovnim rokom in načinom dostave Pošte Slovenije. Poštne storitve so možne le v Sloveniji, v tujino pošiljk ne pošiljamo.

Pri pripravi gradiva upoštevamo ključna navodila NIJZ in varnostne ukrepe, ki veljajo za ravnanje s poštnimi pošiljkami in gradivom. Prosimo vas, da pri brezstičnem prevzemu gradiva ohranjate razdaljo (2 m) in nosite masko.

Medknjižnična izposoja

V kolikor gradiva, ki ga potrebujete, v MKL ni na razpolago, ga lahko prek medknjižnične izposoje naročimo iz drugih slovenskih knjižnic.

Vpis v knjižnico

V knjižnico se lahko vpišete tudi preko spleta ob plačilu polne članarine 15 EUR.

Koledar

« Januar 2021 »
Po To Sr Če Pe So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

thl

pionirska

BZ-logo


S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri