Multi-kul-praktik: Brazilija

7. september – 4. oktober 2020, Knjižnica Prežihov Voranc

Letos smo pričeli Multi-kul-praktik na dan brazilske neodvisnosti in ga zaključili v ZOO Ljubljana na mednarodni dan živali.

Brazilski veleposlanik vas je zainteresirane nadobudneže nagovoril po spletu in otvoril razstavo o živalih in rastlinah Amazonskega pragozda. Vsak dan ste lahko sledili zanimivostim iz Brazilije in amazonskega pragozda na spletnem koledarčku, poleg tega je bilo na voljo reševanje kvizov Robinzonijade

Z jezikovno šolo Jezikovno mesto ste lahko spoznali kar nekaj besedišča v portugalščini na tečaju portugalskega jezika kar preko spletne aplikacije ZOOM. Tečaj portugalščine je vodil Brazilec, ki živi v Ljubljani in je po spletu naslednji dan predstavil Brazilijo.

Biologija Irena Furlan iz ZOO Ljubljana je predavala o ekologiji in živalih amazonskega gozda, nato je sledila predstavitev živali - konkretno pajka po imenu Dama, ki je nekaj navzočih zelo očaral in za vedno odgnal strah pred pajki.

Tudi v soboto je bilo v knjižnici Prežihov Voranc pestro. Malčki so lahko poslušali pravljico, ki jo je pripovedovala gospa iz Brazilije. Tudi ona živi v Ljubljani. Pravljici je sledila delavnica capoeire, brazilske borilne veščine. Društvo Capoeira Slovenija je v živo in po spletu imelo delavnico/trening s svojimi aktivnimi člani, nato pa so nam pokazali, kako se izvaja capoeira v živo, v krogu, ki se imenuje roda. Predstavitev z glasbili je bila zelo impresivna!

Popoldne ste lahko po spletu dobili naše napotke in ste potem ustvarjali, sadili, delali makete in se zabavali z domačimi kar doma. Zaključni dan Multi-kul-praktika ste v ZOO Ljubljana lahko obiskali našo stojnico, na kateri smo tistim, ki so pravilno rešili kratek vprašalnik, potem podelili lepe nagrade, ki so jih med drugimi prispevali Mladinska knjiga, Botanični vrt, Veleposlaništvo Brazilije in brazilski nogometaš Marcos Tavares. Ta je vas presenetil z darovanimi žogami z njegovim podpisom. Seveda pa ste si v ZOO lahko ogledali živali, ki živijo v Braziliji in Južni Ameriki, naše pravljičarke pa so vam pripovedovale pravljice.

Koledar

« Marec 2021 »
Po To Sr Če Pe So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

thl

pionirska

BZ-logo


S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri